Graveyard om VF:s recension

Daniel Nordström, onsdag 13 december klockan 23.35
Graveyard gjorde 2011 års bästa platta.
Åtminstone enligt Close-Up Magazines redaktion.
I det senaste numret av utmärkta metaltidningen Close-Up Magazine  intervjuas det hajpade och hyllade Göteborgsbandet Graveyard.
Då passar bandet på att kommentera min recension i VF.
Min lista över årets bästa skivor är nedskriven och inlämnad till VF:s nöjes- och kulturredaktörer Johanna Fredriksson, Niclas Holmlund och Lars Böhlin. Om Graveyard finns med på den eller inte får ni se på fredag.
Skribenterna på Close-Up Magazine har också listat årets bästa album.
Etta: Graveyard och dess album ”Hisingen blues”.
Det är utan tvekan ett mycket bra album.
Ju mer jag lyssnat på det under året har det vuxit.
När jag recenserade den i Folkbladet i mars var jag emellertid inte helt övertygad, även om jag tyckte att det var bra. Jag delade ut en 3:a. Du kan läsa min recension här.
En av mina favoritskribenter när det handlar om metal, Jonn Palmér Jeppsson, har gjort en stor intervju med Graveyard i samband med att bandets album utsetts till årets bästa i Close-Up Magazine.
I den intervjun tas min recension upp.
Så här skriver Palmér Jeppsson:
”Västerbottens Folkblad är en tidning som gav Hisingen Blues en trea. Motiveringen lyder: Att lyssna på Graveyard är ungefär att gå på bio och ha en 3D-film i tankarna, men tvingas se en nyproducerad svartvit rulle av en regissör som har kraftiga Ingmar Bergman-komplex.”
Enligt Close-Up Magazine gapskrattar Graveyards trummis Axel Sjöberg när han hör formuleringen:
– Det var en välformulerad förolämpning. Jag tror att han pillat mer med den meningen än han har försökt förstå skivan. Visst är det fett att se Avatar, men jag vet inte om jag vill lyssna på den musikaliska motsvarigheten. Vad skulle det vara? Någon japansk superdigital gosedjursmusik, någon konstig crossover i stil med Morbid Angel? I så fall är jag ganska nöjd med att vara Bergman i svartvitt, säger Axel till tidningen om min recension.
”En välformulerad förolämpning”.
Jag antar att det åtminstone är bättre än en illa formulerad förolämpning.

youtube::OnGBa8dVm6k::

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *