Se den prisade Kajfes i Umeå

För en vecka sedan fick den svenska trumpetaren Goran Kajfes, helt välförtjänt, det prestigefyllda Nordic Music Prize för sitt dubbla album ”X/Y”. Och redan nästkommande torsdag (alltså den 1 mars) spelar hans Subtropic Arkestra på jazzklubben i Umeå. Ett besök på nämnda klubb rekommenderas å det varmaste.

Den internationella juryns motivering är förresten värd att återupprepa:  ”En mycket distinkt röst enade juryn, alla kände ögonblickligen all den kärlek som gått till inspelningen, och även förpackningen. Den innehåller en ambitiös och varm fusion av soniska element, från jazz med både afrikanska och östeuropeiska influenser till electronica. Detta dubbla album gör verkligen något som är ganska ovanligt: det förmedlar ren glädje av musik.”

Lyssna: Spotify-användare kan lyssna på ”X/Y” här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *