Sofia Jannok i TED talks

Johanna Fredriksson, 13 mars, 09.36
TED står för technology, entertainment och design. Det är en arena för föreläsare som har något att säga inom dessa områden och som sprids världen över genom tv och internet. Vissa kallar dem världens bästa föreläsare. Jag har hört flera riktigt bra föreläsningar om ämnen som jag innan inte ens visste om att jag var intresserad av.
Förra veckan var det samiska veckan i Umeå. Och då passade det ju ypperligt bra att jag stötte på en TED-föreläsning med artisten Sofia Jannok, som förutom att jojka så vackert att själens dallrar till, berättar väldigt intressant och lättförståeligt om hennes folk, samerna, och de hot de är utsatta för.
Sofia Jannok bor numera i Umeå och är på gång med en ny skiva. Det ser jag också fram emot.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *