Briljanta Portlandia

Av Olov Antonsson, 21 mars, 11.05

Bäst på tv just nu? Om ni frågar mig är svaret ”Portlandia”.

Från början fattade jag inte alls storheten i Fred Armisens (känd från ”Saturday night live”) och Carrie Brownsteins skruvade sketcher om  livet i den, som det verkar, rätt ljuvliga staden Portland i nordvästra USA.

Men någonstans lossnade det – och nu kan jag inte få nog av ”Portlandia”. Det drivs ohämmat med skäggiga medelklasshipsters som stoppar sin egen korv och oroar sig över att skivsamlingen på barnens förskola inte innehåller krautrock.  Kanske var det sketchen där stadens borgmästare (spelad av evige favoriten Kyle Maclachlan) har återfunnits efter att ha varit försvunnen som vann över mig på riktigt. Det visar sig att borgmästaren i hemlighet har spelat bas i ett rootsreggae-band (”We don’t mess about!”) och av någon anledning är det bara väldigt, väldigt kul. Se själva:

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *