Kvinnlig dominans på ny festival

I SOMMAR. Tänk att jag ska få se Emmylou Harris live i sommar. FOTO: SCANPIX

Johanna Fredriksson, 27 mars, 10.18
Först släpptes Patti Smith, Anthony and the Johnsons och Björk på ett bräde. Sedan upptäckte jag både Frida Hyvönen, Tinariwen och José Gonzales i uppställningen. Jag häpnade över den nya festivalen Stockholm music & arts, som äger rum på Skeppsholmen i 3-5 augusti. När de nån dag senare gjorde klart att Emmylou Harris kommer så kunde jag inte hålla mig längre. Jag har köpt biljett.

När jag sedan granskar de bokade artisterna så kan jag konstatera att av 15 akter så är 12 kvinnliga. Jag vet inte om det är en medvetet av arrangörerna eller om de bara bokat musik som är bra och det råkat bli så här. Jag hoppas på det sistnämnda. För även om jag uppmuntrar att man målinriktat jobbar för kvinnors plats här i världen så är väl ändå målet att det ska ske naturligt. Arrangörernas svar på frågan varför de valt just de artisterna är: ”De här är grymma, de passar i det här sammanhanget”, gör mig hoppfull. (Se hela intervjun här).
Hur det nu än är så ja, de är grymma artister, de är många grymma artister på samma plats och jag kommer att vara där. Fattig plånbok men rikt liv!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *