En annan sorts frälsare

Johanna Fredriksson, 3 april, 10.05
För er som läst webben från helgens Umeå Open och i papperstidningen har kanske förstått att jag fått en ny förälskelse. Hon heter Nika Roza Danilova, men går under psedunymet Zola Jesus.Vi möttes under jord, i ett mörkt rum, och hon talade till mig och bara mig. Hon omslöt mig och bara mig. Jag blundade och gungade med i hennes takt. Jag kände mig trygg, samtidigt lite kittlande skrämd av den stämning hon försatt mig i. Det var ett starkt möte, mellan mig och henne.

I alla fall kändes det så. Tills musiken tystnade, jag öppnade mina ögon och kunde se att jag inte var ensam i rummet. Jag var bara en i massan, en i publiken och hon var en artist som hade lämnat scenen till någon annan. Förtrollningen var bruten. Men eftersmaken hänger i än. Och om jag sätter på hennes musik, på riktigt hög volym och blundar så kan jag nästan hitta tillbaka.

Här kan du få dig en egen upplevelse av henne:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *