Försäljningssuccé för Meshuggah

Meshuggahs nya album ”Koloss” är en succé. Foto: NUCLEAR BLAST

Daniel Nordström, måndag 9 april klockan 12.15
Meshuggahs nya album ”Koloss” är en försäljningssuccé.
Med 18 342 sålda album i USA under den första veckan har bandet tagit sin in på plats 17 på den amerikanska Billboard Topp 200-listan.
Umeåbandet Meshuggahs ”Koloss” har fått strålande recensioner hittills.
I min recension som du kan läsa här kan jag den högsta möjliga betyg. Det gjorde även Västerbottens-Kurirens recensent Johan Paulin. Hans recension kan du läsa här.
18 342 sålda album under en vecka i USA är enormt bra – inte minst med tanke på den extrema form av metal som Meshuggah spelar. Som en jämförelse kan nämnas att amerikanska Cannibal Corpse sålde 9 600 exemplar av sitt nya album ”Torture” under den första veckan. Det gav plats 38 på den amerikanska Billboard-listan.
Även på övriga försäljningslistor går ”Koloss” mycket bra.
– ”Killer”-musik och härliga människor gör detta till ett vinnande koncept, säger Nuclear Blast USA:s chef Gerardo Martinez, i ett uttalande om Meshuggahs framgångar.
Meshuggah har också gjort ett uttalande. Ett ödmjukt sådant.
– Härliga nyheter. Alla ansträngningar har äntligen burit frukt. Vi tackar våra fans. Vi gjorde bara en skiva. Ni satte den på listorna.

 

4 kommentarer

  1. 18 000 skivor är enormt mycket nu för tiden, jag tror Behemoths ”Evangelion” sålde hälften så mycket, och det var ett par år sedan.

    Tack för länken, det är kul att vi båda hade samma referensramar för våra recensioner. 🙂 Jag ska se Meshuggah i London nästa vecka, ska du hänga med? 😉

  2. Meshuggah. London. Det låter som en fantastisk kombination. Jag hade gärna varit på plats, men tyvärr. Jag önskar dig en härlig resa, Johan!
    Daniel Nordström

  3. Ursäkta men varför får man hela D Nordströms historia vid varje inlägg han gör ?? Både irriterande och onödigt. Räcker det inte med bloggen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *