Missa inte ”At night I fly”

För dig som missade dokumentären ”At night I fly” när den gick på Folkets bio i Umeå finns nu flera chanser.

At night I fly är en Guldbaggebelönad dokumentär skapad av Michel Wenzer. Den är inspelad på New Folsom Prison i USA och skildrar livstidsdömda fångars vardag. Det är en oerhört mörk tillvaro där droger, bråk och tomhet är ledord. Men det finns även en strimma ljus. På fängelset pågår ett projekt kallat Arts in Correction. I ett litet rum möts olika gängledare, svarta, vita, rivaler och vänner för att ägna sig åt olika konstformer. De läser dikter för varandra, diskuterar djupa frågor och ger utlopp för sin kreativitet. Där väcks deras avsomnade själar till liv.
Det är en mycket stark dokumentär.
Den visades i kväll på Svt. Missade du den då så går den igen i morgon, lördag samt på onsdag. Är du en sådan som inte kan anpassa dig efter tv-tablån så finns den på svt play fram till 19 maj.
Jag ber dig, missa inte den här dokumentären.
Den är vackert skapad, trots allt det mörka.

Dessutom ska jag passa på att tacka för mig. Som ni papperstidningsläsare kanske märkte i dagens nöjesbilaga så är jag på tjocken och väntar den nya människans ankomst inom en snar framtid. Därför gjorde jag min sista arbetsdag på Folkbladet i dag och därmed kliver jag även av denna fina 7:a för nu.
Så, frid och fred!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *