Helltrain på scen och dj-battle mot Paulin

Pierre Törnkvist, sångare i Helltrain. 8 juni spelar bandet på Scharinska i Umeå. Foto: ROGER DEGERMAN

Tisdag 22 maj klockan 15.20
8 juni står ett av mina favoritband, Helltrain, på Scharinskas scen.
I samband med det har jag fått en inbjudan att spela skivor tillsammans med Västerbottens-Kurirens Johan Paulin.
Klart man inte kan tacka nej till en sådan grej.
Helltrain, från Luleå, har nyligen släppt sitt tredje album ”Death is coming”. Här finner ni min recension i Folkbladet. Jag delade ut fyra stjärnor. Här kan du läsa Johan Paulins recension i VK. Paulin delade också ut en 4:a.
Att få höga betyg börjar bli en vana för Helltrain. Faktum är att bandet aldrig har fått sämre än 4 i en recension från en livespelning. När bandet spelade på Scharinska för ett par år sedan delade jag ut högsta möjliga betyg, 5. Jag har bara delat ut en femma en gång tidigare i samband med en livspelning – det var när jag recenserade en konsert med Meshuggah.
Helltrain är ett annorlunda band på många sätt. Som exempel kan nämnas att bandet ger bort sin musik gratis. Dels finns Helltrain på Spotify, dels går det att lyssna på skivorna här.
Innan spelningen – och efter den – kommer jag att spela skivor på Scharinska, detta tillsammans med Västerbottens-Kurirens utmärkte metalskribent Johan Paulin.
Så här skriver arrangören Midnight i ett pressmeddelande:
”För första gången i Svensk tidningshistoria så kommer två tidningar att mötas i en dj-battle före och efter Helltrains show 8 juni på Scharinska.
Bakom skivspelarna står inga mindre än: Folkbladets chefredaktör/musikskribent Daniel Nordström vs. Västerbottens-Kurirens musikskribent Johan Paulin.
Herrarna har utlovat att spela massor av gammal hårdrock till black metal.
Vågar du missa detta?? Skulle inte tro det =).”
Utan tvekan blir det hårdrock i massor på Scharinska 8 juni. Framför allt från Helltrain, men även jag är laddad och lovar att bjuda på både gammal och ny fin metal.
Eftersom jag vet att Johan Paulin har en alldeles utmärkt musiksmak ser jag fram emot ett härligt battle!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *