Ny serie av Aaron Sorkin

Sommaren är ingen högtid för tv-serier. De flesta ”tar semester” och återkommer inte med nya avsnitt förrän till hösten. Men undantag finns. I juli återkommer suveräna Breaking Bad med sin femte och sista säsong.

Men redan idag har den nya serien The Newsroom premiär på den amerikanska tv-kanalen HBO. Serien är skapad av ingen mindre än Aaron Sorkin som låg bakom succéserien Vita Huset och manuset till The Social Network.

Serien kretsar kring en fiktiv nyhetskanal med Jeff Daniels som nyhetsankare. Kritiker i USA som förhandstittat på serien har gett blandad kritik. Men jag som är ett fan av Sorkins rappa dialog har höga förväntningar.

Det är ännu inte klart när och var serien kommer att visas på svenska tv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *