Umeå får ny metalfestival

Torsdag 12 juli klockan 23.55
Skivbolaget Discouraged Records fyller sju år.
Det firas med en festval i Studion, Umeå Folkets Hus, 14-15 september.
Hittills klara band: Hellbound, Moloken, Plector och Terrortory.
Maxkapaciteten för festivalen, som går under namnet ”Discouraged Fest”, är omkring 450 besökare per dag. Det kommer att vara 13-årsgräns, men det kommer även att finnas ett barområde med 18-årsgräns. Festivalen arrangeras av Moloken Media Imperium, en ideell kulturförening, i samarbete med Umeå Folkets Hus och Studiefrämjandet.
Discouraged Records grundades 2007 i Piteå. Sedan 2007 har bolaget sin bas i Umeå. Fokus är hård musik från Norrland.
Bolaget grundades av Kristoffer Bäckström, som även är känd från Moloken. Sedan ett år tillbaka arbetar även Johan Norström (Terrortory och musikrecensent i Folkbladet) med bolaget.
– Skivbolaget är inte traditionellt på något sätt, utan fungerar som en paraplyorganisation där banden behåller alla rättigheter och kontrollen själva. Vi bidrar med lång erfarenhet, kontaktnät och alla professionella verktyg som behövs för att göra ett ordentligt släpp och banden är hela tiden aktiva och jobbar för sin egen sak, mer som en förening helt enkelt säger Kristoffer Bäckström i ett pressmeddelande.
I kväll presenterades de första banden till festivalen, alla är intressanta lokala akter.
Hellbound gjorde sin första spelning på House of Metal i mars och består av idel rutinerade musiker som Miika Rudin (Scumkill), sång, Nils Norberg (ex Nocturnal Rites), gitarr, Nicklas Bäckström (Moloken), bas och Thomas Ohlsson (Apostasy), trummor.
Moloken släppte sitt andra album ”Rural” 2011. Det har varit rätt så tyst om bandet sedan dess, men en ny turné planeras inom kort.
Terrortory, som ursprunligen kommer rån Skellefteå, släppte sitt debutalbum ”The Seed Left Behind” 2011.
Flanellkungarna Plector lovar att fira ordentligt på festivalen, detta eftersom den blir den officiella släppfesten för det senaste albumet ”Punishment Day”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *