Redd Kross – en imponerande återkomst

Comebacker är inte ovanliga, ej heller långa uppehåll mellan skivsläpp. Att ett upplöst band återkommer med ett urstarkt album efter femton års tystnad är däremot mycket speciellt. Sett mot den bakgrunden har Los Angeles-bandet Redd Kross gjort sig förtjänt av en massiv hyllning: den nya fullängdaren ”Researching the blues” är ett återvändande till gammal storform.

Stilen känns omedelbart igen: det rör sig om riffig powerpop med foten på fuzzpedalen och  refränger smyckade med snygga sångstämmor. På en halvtimme avverkas tio låtar, alla späckade av vassa melodislingor och drivet samspel. Det är enormt behagligt att svepas med av harmonierna i ”Dracula’s daughter” och än lättare att falla pladask för ”Stay away from downtown” (se video härunder). Och alla som har minsta relation till föregångare som Plimsouls, Big Star eller Cheap Trick gör klokt i att skaffa skivan.

Lyssna: Spotify-användare kan höra hela albumet här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *