Ekevärn ny trummis i Hellbound

Nils Norberg och Miika Rudin (sittande) i Umeåbandet Hellbound. Foto: HENRIK OLOFSSON

Onsdag 5 september klockan 21.15
Umeåbandet Hellbound har bytt trummis.
David Ekevärn, tidigare i Ghamorean ersätter Thomas Ohlsson.
Spelningen på Discouraged Festival 14 september i Umeå blir Ekevärns första med bandet.
– Det ska bli spännande. Han är en otrolig trummis med en otrolig jävla disciplin och bra driv i spelandet, säger Hellbounds sångare Miika Rudin.
Discouraged Festival arrangeras i Studion på Folkets Hus i Umeå 14-15 september. 14 september står Hellbound, som gjorde sin debutspelning på House of Metal i vintras, på scen som den första kvällens huvudakt.
Hellbound kategoriserar sin musik som swamp metal och består av idel kända Umeåmusiker som Miika Rudin (Scumkill), Nicklas Bäckström (Moloken) och Nils Norberg (ex Nocturnal Rites). Tidigare trummisen Thomas Ohlsson är känd från Apostasy.
Bandet har släppt sitt rosade debutalbum, ”Through Hell And Muddy Waters” via sin hemsida.
Med anledning av spelningen på Discouraged Festival och bytet av trummis ställde 7:an tre frågor till Hellbounds frontman, Miika Rudin.
1. Vad är anledningen till bytet av trummis?
– Anledningen till att vi bytt trummis är helt enkelt att avståndet till Uppsala, där Thomas bor, blev för omständligt. Det är lättare att repa och få nån slags bandkänsla om alla bor i samma stad och kan träffas utan att boka flyg hit och dit.
2. Vad är annars på gång i Hellbound?
– Utöver spelningen på Discouraged Festival så jobbar vi på att släppa plattan (”Through Hell And Muddy Waters”) fysiskt. Jag och Henrik Olofsson håller som bäst på att jobba fram ideer till skivomslaget, så förhoppningen är att skivan ska släppas via Discouraged Records nu under hösten.
3. Till sist: Hur går dina tankar inför Discouraged Festival?
– Det ska bli sjukt kul att spela igen, och Discouraged Festival är ett skönt initiativ från Discouraged Records, bra blandning av band och stilar och ett härligt fokus på Norrland och den fantastiska musikscen vi ändå har här uppe . Hoppas det går bra så kanske det blir ett återkommande event.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *