Duff McKagan hyllar Refused

Dennis Lyxzén under Refuseds spelning på Way Out West. FOTO: ADAM IHSE/SCANPIX

Fredag 7 september klockan 12.35
Refuseds återkomst har tagit världen med storm.
En av dem som är djupt imponerade är Duff McKagan, främst känd som basist i Guns N´ Roses.
I sin blogg i Seattle Weekly skriver han en innerlig hyllning till Umeåbandet.
McKagan skriver att han upptäckte Refused rätt så sent, men när han lyssnde på albumet ”The Shape of punk to come” (1998) fastnade han direkt för bandets musik.
”Precis när jag upptäckte Refused insåg jag att bandet hade splittrats. Rykten på gatorna sade att det aldrig mer skulle spela ihop som en grupp. Sångaren Dennis Lyxzén hade bildat International Noise Conspiracy och resten av snubbarna gick inte att hitta någonstans. Det var det. Jag hade missat chansen att någonsin se ett band som så snabbt betydde så mycket för mig”, skriver McKagan.
Refuseds återförening i år gladde honom därför väldigt mycket.
”Tack och lov fann Refused på något vis en väg att återförenas och åter ge konserter, något som de flesta av oss aldrig trodde skulle hända.”
När Refused var stort i slutet av 90-talet hade Duff McKagan två små barn, vilket gjorde att han inte hade så mycket tid att lyssna på ny musik, skriver han.
14 år senare har Refused återförenats. McKagans barn har blivit större, men tiden är lika knapp som för 14 år sedan. Därför kunde han inte se Refuseds spelning på Coachella i våras – trots att han gärna hade velat.
Han framhåller att Refused gjort ett av tidernas bästa album.
”Episka ”Shape of punk to come” bör finnas i varje rockfans all time tio i topp-lista”, skriver McKagan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *