Lyckad Sthlm Jazz Festival

Förra året regnade Sthlm Jazzfestival närmast bort. Festivalen flyttade till Skansen från sitt superläge på Skeppsholmen och himlen bjöd på idel juninederbörd. Få var de som trotsade vädrets makter och festivalen fick, med risk för underdrift, kallas misslyckad.

Detta året såg konceptet annorlunda ut. Festivalen hölls förra veckan, mitt i en glödande höstvacker huvudstad, och samtliga konserter gavs inomhus, oavsett väder. Dessutom pågick kalaset under en veckas tid, till skillnad från de tidigare långhelgerna och Konserthuset, Fasching och Glenn Miller Café är exempel på några av flertalet scener.

Afrobeatkungen Tony Allen samsades med nykomlingar såsom Isabel Sörling Farvel och legenderna Stanley Clarke och George Duke. Och så de inledande Bobo Stenson Trio och far och dotter Riedel som bjöd på Astrid Lindgrenprogram. Gregory Porter och Cecilia Persson var på scen liksom många, många andra. Och som avslutning hördes Nina Ramsby med konsert på Berns.

Nästa år kan gott tänkas få fortsätta med succé. Men innan dess stundar Umeå Jazzfest med start om inte mindre än två veckor. Här är programmet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *