Svensk sexism möter motstånd i Kuba

Behöver man sex för att sälja musik?
Inte alls, kanske du svarar.
Men då har du inte träffat Michel Miglis. I hans värld behövs det lättklädda tjejer för att sälja musik.

Michel Miglis är en av huvudpersonerna i Daniel Fridells underhållande dokumentär ”El Medico – The Cubaton Story” som just nu går på bio. Han är en svensk som bor på Kuba där han upptäcker talangen Raynier Casamayor, alias El Medico och för att nå ut till massorna behövs det många skakande rumpor.
Tyvärr för Michel Miglis är alla på Kuba inte lika övertygade om sexismens förträfflighet. El Medico vill lyfta fram den kubanska kulturen och hans mamma som är trogen revolutionen vill att hennes son ska fortsätta jobba som den doktor han utbildat sig för att vara. Inte ens Michel Miglis dotter är riktigt road av att se lättklädda kvinnor dansa.

Det hela blir en roande kollision mellan kapitalism och kommunism, kommersialism och kultur, ideal och pengar. Vill man göra en feministisk analys går det lätt, och Michel Miglis vinner inga pluspoäng när han säger att problemet med svenska feminister är att de får för lite kuk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *