Hästpojken på gång igen

Popgruppen Hästpojken är på gång med ny musik. Nyligen har singeln ”Samma himlar” släppts och den är det första smakprovet på Göteborgsbandets, ännu obetitlade, tredje album.

Så här skriver bandets sångare Martin Eliasson själv om singeln och arbetet i studion:

”Hästpojken har släppt två skivor: Caligula och Från där jag ropar. Den senaste är lite bättre än den första och innehåller också Gitarrer och bas, trummor och hat som nästan alla kan. Nu ska vi släppa en skiva till som har tagit lite mer än två år att skriva. Kanske är det lång tid, kanske är det kort.

Skillnaden mellan denna och de två första är att vi på de tidigare haft rätt mycket gammalt material som vi plockade upp, dels från Bad Cash Quartet och dels från Family Romance som var ett band som levde ett kort och innehållslöst liv. Naturligtvis har detta inneburit rätt mycket ångest. Som att sparpengarna tagit slut. Samtidigt har det givit en del frihet.

Skivan har vi spelat in med Mattias Glavå i hans studio. Allt har gått relativt smärtfritt. Fast nu, med två låtar kvar att skriva, känns det värre än någonsin.

På den första dagen i studion spelade Mattias upp en massa svenska låtar med texter som kretsar kring de ålderstigna artisternas tonår. När han var klar med sångerna stoppade han demonstrativt två fingrar i munnen och låtsades kräkas. ”Fy fan vad det är vidrigt med sånt här” sa han sedan. Nån timma senare stod jag inne i sångbåset och sjöng om att dricka folköl och sitta på pojkrummet och ha ångest.”

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *