Zonaria tappar medlemmar

Umeåbandet Zonaria söker både en ny gitarrist och en ny trummis.

Måndag 7 januari klockan 17.35
Umeåbandet Zonaria, som spelar på House of Metal i vår, letar nya medlemmar.
Såväl trummisen Emanuel Isaksson som gitarristen Emil Nyström har hoppat av.
Dödsmetallbandet Zonaria bildades 2002. Då var både frontmannen Simon Berglund och Emil Nyström 15 år gamla. Tio år senare har Zonaria turnerat flitigt och släppt tre album, ”Infamy and the breed” (2007), ”The cancer empire” (2008) och ”Arrival of the red sun” (2012).
Men nu har alltså originalmedlemmen Emil Nyström lämnat bandet, precis som trummisen Emanuel Isaksson som varit med i bandet sedan 2005.
– Jag och Emanuel hoppade av samtidigt, båda för att vi ville satsa på våra respektive företag, säger Emil Nyström (lilla bilden).
Vem har ersatt dig i Zonaria?
– Än så länge har de inte bestämt någon med säkerhet. Jag vet att bandet testar en gitarrist men mer än så vill jag inte säga.
Du har varit med i Zonaria sedan starten. Vad är dina känslor inför det faktum att du inte längre är en del av bandet?
– Det känns annorlunda och spännande. Jag har varit med i bandet sedan jag var 15. Det är tio år. Hela mitt vuxna liv har jag lagt ner min själ i bandet. Jag kommer sakna medlemmarna och turnéerna.
Om du summerar, vilket är ditt bästa minne från tiden i Zonaria?
– Det finns så mycket att välja bland, bara grejen att få skivkontrakt med stora bolag var en milstolpe. Men även många av de turnéerna vi gjort har varit fantastiska. Men turnéerna med Pain, Dark Funeral och Satyricon är stora favoriter.
Har du några andra musikaliska planer, eller är musiken ett avslutat kapitel för din del?
– Just nu har jag inga speciella planer. Jag har alldeles för mycket att göra med mitt nystartade medieproduktions- och fotoföretag. Men det finns ett par idéer som ligger och väntar. Men de måste få växa lite mer först, säger Emil Nyström.
Zonaria spelar på House of Metal, som i år arrangeras 1-2 mars.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *