Girls, girls, girls!

Jag gillar verkligen, verkligen, HBO-produktionen Girls. Av de skäl som Olof nämner men också för att det är komiskt och intimt, realistiskt och träffande, frigjort och exakt lika normenligt som resten av samhället. Det är skralt i kassan och kärleksbekymmer för huvudpersonen Hannah, en roll som spelas av regissören och manusförfattaren Lena Dunham, Marnie försöker vara tillrättalagd, Jessa är galen och Shoshanna tillknäppt.

Det är inte bara manuset eller skådespelarna som är bra. Hela upplägget är liksom rätt. Kläder, miljöer och hur de har sex. Jag blev inte mindre entusiastisk inför morgondagens USA-premiär av andra säsongen (sänds på måndag på C-more, eller om man ännu inte är frälst kan man vänta på säsong ett som börjar sändas på SVT den 12 februari) när jag hittade en intervju med Jenn Roigen om hennes tankar kring nya säsongens garderob.

”We reincorporated their existing pieces and used them as stepping stones, just like real girls do. It’s not very realistic for any of these characters to get an entirely new wardrobe every year, so we didn’t do that either.”

Helt i linje och alldeles rätt tänkt, säger jag helt utan stylistkunskaper. Förhoppningsvis blir det som med Mad men, andra säsongen ännu bättre än den första. I sådana fall har vi åtta avsnitt magisk tevenjutning att se fram emot.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *