Stor film – men om vad?

”The Master” är en utmärkt film.
Men jag fattar inte riktigt vad den vill berätta.

”The Master” är en av filmerna som finns med i Oscarsracet. Både Joaquin Phoenix och Philip Seymour Hoffman är nominerade för sina roller och det kan jag förstå. De är utmärkta, och Joaquin Phoenix känns så oberäknelig att man nästan är rädd för honom.
Men även regin är bra, liksom foto och musiken.

Trots det sitter jag där och känner mig lite brydd för att filmen inte riktigt griper tag. Vad är poängen? Vart är den här historien om en märklig och småalkoholiserad man och en lurendrejarsekt på väg?

Regissören Paul Thomas Anderson är en hyllad filmskapare efter ”Boogie nights”, ”Magnolia” och ”There will be blood” men hans filmskapande är svårt eftersom det vilar på en svårfångad magi som kretsar kring onormal besatthet.

Kanske är ”The Master” i första hand en film som vill berätta om coola snubbar som vill vara filmkonstnärer, det vill säga Paul Thomas Anderson, Joaquin Phoenix och Philip Seymour Hoffman.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *