Så går det i schlaget om schtaan

Melodifestival_069

Den tredje deltävlingen i Melodifestivalen är på förhand den mest ovissa och svårtippade på länge. Folkbladets schlagerreportrar Sara Lundvall och Niclas Holmlund ger sig ändå på ett tips. Så här tror de att ”schlaget om schtaan” slutar.

Niclas tips:
Till final:
Eddie Razaz och Ravaillacz (bilden ovan).
Till Andra chansen: Amanda Fondell och Caroline af Ugglas.
5: Janet Leon.
6: Martin Rolinski.
7: Elin Peterson.
8: State of Drama.
Kommentar: Svårt, svårt, svårt. Tror det avgörs på snabbreprisen i kväll och då har de mest omedelbara bidragen en klar fördel. Janet Leon och Eddie Razaz kommer att ta röster av varandra och kan mycket väl byta plats i det här tipset. De som gillar fart och dansgolvsbeats kommer att välja mellan dem. Tror Körberg och hans kumpaner lockar många ironiska röster och att Caroline af Ugglas lyckas nå ut. Amanda Fondell har en riktigt bra låt men jag undrar om hennes mörka och mystiska framträdande går hem hos tv-tittarna. Mycket svårbedömt, men det är som kollegorna i pressrummet suckat de senaste dagarna – Det är bara att gissa den här gången.

Melodifestival_093Saras tips:
Till final: Amanda Fondell och Janet Leon (bilden).
Andra chansen: Caroline af Ugglas och Ravaillacz.
5: Eddie Razaz.
6: Martin Rolinski.
7: Elin Petersson.
8: State of Drama.
Kommentar: Oerhört svårtippat. Melodifestivalens hittills starkaste startfält. Amanda Fondell känns solklar och Janet Leons låt är så pass bra att hon kan gå hela vägen trots att hon är ett relativt okänt namn. Ravaillacz är egentligen som ett skämt men låten sätter sig direkt och en Andra chans är inte uteslutet. Nykomlingarna State of Drama bör hamna sist, men vad som helst kan hända ikväll.

Vilket pris den av oss som lyckats bäst i tipset ska få är ännu inte bestämt. Gissningsvis blir det äran att bevaka schlagern nästa gång den kommer till Västerbotten.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *