Smart och smalt med kultureliten

Det här med att ovärdera sina åsikter. Tävlingsmänniskan i mig hatar det lite grand. Hur viktigt jag än kan förstå att det är.

Jag brukar ofta tala om hur jag kan uppskatta men faktiskt inte intresserar mig för finkultur. Sedan såg jag det nya programmet Fråga kultureliten på SVT och insåg att det kanske beror på att jag ju inte förstår något och heller inte brytt mig om att lära.

Ett tevetips från mig alltså. Fråga kultureliten. En hyfsat stel panel bestående av olika framstående kulturpersonligheter på en scen med en rätt dålig publik och Malin Jacobson Båth som programledare i galaklänning. Men det är intressant att höra dem tala om varför konst inte måste tillfredställa konstkonsumenten eller varför konståkning inte har samma kulturvärde som balett.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *