… och välkommen till Tommi

Tommi KonuTommi Konu är ny bloggare på 7:an.
Som välkomstpresent får han svara på frågor om hårdrock och tv-serier.

Ditt intresse för metal har knappast undgått Folkbladets läsare, varifrån kommer det?

– En mor som lyssnade på Black Sabbath, Frank Zappa och Hurriganes blandat med farsans smak för finsk tango kanske? Det hela började i alla fall med Twisted Sister kring 1983 och från det gick det vidare till band som W.A.S.P., Metallica, Slayer och Kreator till dagens mer extrema metal i form av death och black metal med mera.

Vad inom hårdrocken ser du fram emot att blogga om?

– Jag kommer inte att tillägna någon tid åt skvaller, men däremot ser jag framemot att tipsa om mindre akter som sällan hamnar i rampljuset samt om kommande nya alster. Då jag vid sidan av denna blogg även jobbar som recensent har jag ofta tillgång till kommande album långt före det officiella släppdatumet. Jag kommer även att försöka tipsa om så mycket som möjligt när det kommer konserter inom närområdet.

Vad intresserar dig mindre?

– Politik är något som jag valt att inte diskutera i öppna forum. Inte för att jag har något att dölja utan bara för att jag finner politik som något väldigt tråkigt, men samtidigt nödvändigt ont.

Du är inte obekant med bloggande. Var har du skrivit tidigare?

– Jag har tidigare drivit Blashyrkhbloggen på VK. Bloggen var som mest aktiv mellan 2009-2012, men ligger för närvarande på is på grund av andra prioriteringar, I det stora hela var det en blogg som cirkulerade mest kring tips om bra musik, lite gubbgnäll mot dagens metalscen och hyllningar till en svunnen tid då musiken var bättre.

Vad kan läsarna förvänta sig få läsa av dig vid sidan om hårdrocken?

– Jag är en riktig ”tv-serieoman” och det händer inte sällan att jag sitter och maratonglor igenom tv-serier. Jag försöker samtidigt ha koll på allt nytt som kommer. Så det kan tänkas att det blir en del tv-serie tips, men även film mest troligt.

Vad gör du annars?

– Just nu arbetar jag faktiskt med mitt examensarbete och hoppas på att kunna ta ut en högskoleexamen som medieproducent till hösten. Utöver detta så arbetar jag även med House of Metal festivalen som äger rum i Umeå under mars månad varje år. Ett jobb som är väldigt svårt då man sitter med en väldigt limiterad budget och tyvärr inte kan boka de riktigt stora artisterna som verkar krävas i dagsläget för att folk ska orka åka ut och kolla på livemusik. Som manisk skivsamlare får jag väl nämna musik som mitt största fritidsintresse. Det händer även att jag till och från kan hittas bakom DJ-båset under diverse tillställningar i Umeå.

Någon dold talang?

– Dåligt med dolda talanger tyvärr, men hoppas innerst inne fortfarande på att det finns några sådana. Helst skulle det ju vara trevligt att hitta någon dold konstnärlig talang inom sig själv, för ärligt talat så ser inte ens mina streckgubbar värst roliga ut i dagens läge.

Något läsarna verkligen borde veta om dig, men som jag glömt att fråga om?

– Nej, jag tror faktiskt inte det. Jag tror att läsarna ganska snabbt kommer att få sig en inblick i vad som funkar och inte funkar här hemma hos mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *