Tack och adjö, Trädgården!

Plector_tradgarden2010

PLECTOR (R.I.P.)

I tisdags blev det officiellt att Trädgården, sommaruteserveringen mellan Umeå Folkets Hus och stadsbiblioteket, lägger ner. Trädgården har under somrarna varit den självklara mötesplatsen för oss som gillar musik av det lite hårdare slaget. Själv har jag jobbat som DJ på stället under de senaste åren och det har även hänt att jag stått på scenen med en orkester.

Som skäl anges att ytan ska fungera som byggarbetsplats under tiden för utbyggnaden av Idunteatern och Umeå Folkets Hus. Tanken är att platsen i framtiden kommer att bli en cykelparkering. Jag vill tacka Trädgården för alla skratt, gråt, nya vänner och framför allt möjligheten att bara kunna hänga sommartid.

Feral_tradgarden070712

FERAL (Skellefteå)

Det verkar dock som att det finns hopp för oss ”stackars hårdrockare” i sommar. På bara ett par dagar så har Cissi Karlsson tillsammans med ett par vänner styrt upp ett samarbete med det sköna folket på Scharinska. Under namnet ”Storgatan Metal Inc.” kommer man med start 28 juni kunna ta del av livespelningar på Scharinska varje fredag under hela sommaren. Åldersgränsen är dock till skillnad från Trädgården aningen högre, dvs. 20 år (året man fyller).
Mer info på Facebook.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *