Sommarläsning

En gång i tiden försökte jag stoltsera med en ordentlig läslust och boksmak, inte gilla den skräpigaste litteraturen bäst och försöka bilda mig med böcker. Fast, varför dölja att jag egentligen allra helst läser riktigt hjärndöd chick-lit eller svenska deckare? Och att jag snittar kanske en halv bok i månaden under vinterhalvåret men en pocket i veckan när solen skiner och gräsmattorna grönskar?

Tips då? Från en luttrad sommarläsare? För att då deckarsuget tillfredsställt kan jag rekommendera Jonas Moström och hans åtta böcker förlagda till Sundsvall med omnejd och med kriminalkommissarie Johan Axberg och hjärtläkare Erik Jensen i huvudrollerna. Och sen, för att kirra det där med chick-lit, varför inte genrens drottning Nora Roberts? Lite pinsamt, värdelöst stolpig dialog och så magiskt hjärndött. Serien i fyra delar om de fyra väninnorna som driver driver bröllopsagenturen ”I nöd och lust” till exempel. Börja då lämpligtvis med ”Som en drömbild” som kom först.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *