Mmm… Jay-Z

”Manga Charta Holy Grail” är Jay-Z:s första egna skivsläpp på fyra år. Och det släpps i en PR-cirkus som man inte kan annat än att imponeras av. Inte några förhandssinglar utan istället fick en miljon Samsun Galaxy-användare vilka laddat ner en app lyssna först av alla.

Magna Charta, eller ”Det stora dokumentet”, är ett avtal mellan kungen, adeln och prästerskapet som slöts 1215. Det räknas som en förlaga till Englands parlament och modern lagstiftning. Kanske tar också Jay-Z sig på lite väl stort allvar.

Men albumets temalåt ”Holy Grail” är å andra sidan, helt på allvar, fantastisk. Gästas av Justin Timberlake med sin fantastiska sångröst och vi lyssnar leds genom en låt kantad av soulmelodier och magisk rytm.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *