Discouraged Fest 2013

discouraged_fest_affisch_webFörra året drog Umeåbaserade skivbolaget Discouraged Records  igång festivalen Discouraged Fest, en festival som jag av någon anledning inte kunde besöka. I år är dock festivalen inringad i kalendern i god tid och kommer inte att missas och en av de stora anledningarna stavas Borg 64.

Borg 64 är ett Luleåband som bl.a. består av folk som jag växt upp med i Luleå, men vid tidpunkten då bandet drog igång och hade sig så intresserade denna typ av musik inte mig för fem öre. Sedan ett par år tillbaka är dock tongångarna i mitt hushåll helt andra och bandets hela diskografi är något som spisas regelbundet i hemmet.

Men självklart finns det andra band som jag kommer att ta del av under årets festival. Nedan kan ni ta del av pressmeddelandet som sändes ut tidigare under veckan. Affischen nämner att biljetter kan köpas via hemsidan samt Tickster men vid skrivande stund är dessa inte tillängliga, men kommer att vara det inom snar framtid.

Discouraged Fest 2013

DISCOURAGED FEST 2013 – 6-7 september

Efter fjorårets succédebut är det dags igen för festivalen som är den musikaliska bryggan mellan hardcore-, punk-, och metal-musik, men även industrimusik/ambient. Festivalen hålls återigen i Studion i Folkets Hus i Umeå, denna gång under datumen 6-7 september. Årets samtliga artister är:

HATE AMMO
Hate Ammo var kanske Umeås hetaste band i och med släppet av 2010 års debut “Bound by Hate”, och nu är man tillbaka – kanske hetare än någonsin. Bandet stöptes om i ny form i och med tillkomsten av nya sångaren Mario Santos-Ramos och basisten Martin Pudas. Uppföljningsalbumet ”[H8 7,62]” beräknas släppas till hösten, lagom till Discouraged Fest.

DAEMONICUS
I slutet av 2012 släpptes Daemonicus senaste platta, “Deadwork”, som blivit unisont hyllad av kritiker. Daemonicus bildades i Hörnefors utanför Umeå 2006 som ett försök att döda byatristessen med god musik. Sedan dess har detta dödsmetalltåg rullat på och två fullängdare och en EP har släppts. Under hösten 2013 åker man ut på Europaturné, men inte före ett obligatoriskt stopp på Discouraged Fest.

MACHINAE SUPREMACY
Machinae Supremacy släppte hösten 2012 sitt fjärde album “Rise of a Digital Nation”, och har spenderat stora delar av sin karriär ute på vägarna, bland annat tillsammans med Children of Bodom och Ensiferum. Machinae Supremacy är ett alternativt metalband vilkas sound, snygga riff, grymma solon, härliga elektroniska ljud och välskrivna engagerande texter, har skilt dem från den allmänna massan av rock- och metalband sedan starten år 2001. Metal Hammer kallar Machinae Supremacy ”ett av de mest intressanta banden just nu” i deras recension av samlingen ”The Beat of Our Decay”.

INEVITABLE END
Inevitable End är enligt egen utsago det bästa band som någonsin stått på en scen/i en replokal. Fyra hungriga och mer eller mindre håriga killar med en förkärlek för häftig och snabb grindcore och som ger blanka fan i regler och lagar. Med två fullängdare i ryggen, släppta på anrika Relapse Records, och en hel drös nya släpp på gång så kommer denna kombo att kötta sönder både scen och publik under deras intensiva spelning… Lämna sunt förnuft och säkerhetsbälten hemma och rusta er för en angenäm konsertupplevelse!

SYSTEM ANNIHILATED
Sedan succédebuten “Furor” släpptes i mars har den ena framgången efter den andra avlöst Umeås kanske mest lovande metalband. Efter en turné med Zonaria och Inevitable End, en sommar på bland annat Metaltown och Sweden Rock Festival kommer System Annihilated hem för att visa var det blå skåpet ska stå. System Annihilated lovar tungt, svängigt och argt mangel.

BORG 64
Borg 64 – äntligen på en scen nära dig! Sedan återtåget med 10” EPn “Anywhere but Here” har många hoppats få se den förbannade och berusade grizzlybjörn Borg 64 säger sig ha väckt. Vad vi kommer att få se kan vi bara spekulera i, men minnesvärt är förmodligen bara förnamnet.
Dvalan är över – Borg 64 är tillbaka och ute efter hämnd.

LAHEY
Lite från periferin smög sig Lahey in på Umeås musikkarta, med sin nyskapande, kaosartade, proggresiva metal. Det doftar Converge, The Dillinger Escape Plan och det doftar Tool. Med debutalbumet “33:33”, som släpps via Discouraged Records till hösten, är Lahey redo för att ta sig an vilka utmaningar som helst. När bandet Lahey startade, 2011, så fanns det en vision om att alla i bandet skulle bidra med sina idéer till musiken. Två år efter starten av bandet så går låtskrivandet till på samma sätt.

DESOLATION STATE RIOT
Desolation State Riot känns som en käftsmäll i ultrarapid. Tung metal- och posthardcore, med en känsla av mörker och kyla, förenade medlemmar från Suppression, Insomnia, Våldsamt Motstånd och Julia Pastrana. Med texter om politik och livets jävligheter krossar Desolation State Riot på scenen med den growlande sångerskan Johanna Lindvall i fronten. Desolation State Riot från Umeå har manglat sig igenom en rad spelningar längs Norrlandskustensedan starten vintern 2012. Bandet planerar att släppa sin första EP under sensommaren 2013.

Så, nu peppar vi igång inför #disfest13 !

Discouraged Fests hemsida:
www.discouragedfest.se

Discouraged Records och dess artister:
www.discouragedrecords.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *