En galen helg….

Helgen som kommer är helt galen och även om dessa festivaler äger rum i olika länder så visar det lite över hur galet det kan bli när Europa översvämmas av festivaler. Ett fenomen som inte var speciellt aktuellt på den tiden då jag själv åkte ner på exempelvis Wacken Open Air i slutet på 90-talet fram till 2000-talets mitt. Nu är ju inte festivaldöden rolig för fem öre, men kanske….just kanske är det så att det behövs en lite gallring?

Men mitt i detta hela får man då hoppas att den ”egna” festivalen House of Metal blir en av de festivalerna som ryker i gallringen. Jag har i veckan suttit i en monter på Nolia för att marknadsföra HoM och även om Nolia nu kanske inte riktigt är rätt forum för oss vill jag passa på att tacka alla som glidit förbi montern. Även om det så bara handlat om en bit gratis godis, en isskrapa eller att ni till och med passat på att utbyta ett par ord samt önska band till 2014-års upplaga. Och även om inte jag är där så finns våran monter kvar i hall 4, monter 510:24 ända  fram till på söndag ifall ni har vägarna förbi på Nolia.

Jamenjust…åter till rubriken. Jag har ju tidigare nämnt att Jalometalli Metal Music Festival krockar med Getaway Rock Festival, men det finns ju två ”spelare” till på fältet. Helt galet!

festivalmania

En annan galen sak är att Wacken Open Air som avslutades i söndags redan sålt slut på 75 000 biljetter till nästa års upplaga. Detta på mindre än 48 timmar.

WOA2014

Så visst, det finns en festivaldöd men även galenskap som att 75 000 biljetter säljer slut till en festival som inte ens gått ut med en hel line-up. Fast däremot så bjuder WOA 2014 hittills bland annat på ett återförenings-gig med norska Emperor samt  Amon Amarth, Apocalyptica, Arch Enemy, Avantasia, Behemoth, Children of Bodom, Iced Earth, King Diamond, Kreator och Prong samt att de nog under året kommer att fylla på detta fint.

Näh, nu skall jag sluta svamla och packa färdigt då minibussen mot Finland och Jalometalli avgår tidigt imorgon bitti.

”Dance with the dead in my dreams, Listen to their hallowed screams
The dead have taken my soul, Temptation’s lost all control ”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *