Rödmålade finnar med svärd

Detta inlägg skulle från början bara fungera som reklam för nya videon med finska bandet Turisas, men blev i slutändan en nostalgisk tillbakablick samt historien om ett tragiskt öde.

2001 fick jag ett vadderat kuvert skickat till mig innehållandes ”So pale is the Light” med bandet Cadacross samt EP’n ”The Heart of Turisas” med just bandet Turisas. Avsändaren var en kille vid namnet Georg Laakso och när jag nu 12 år senare bestämmer mig för att undersöka om denne herre fortfarande är aktiv inom metallens värld möts jag av ett hårt människoöde. Det visar sig att Georg 2004 hamnade mitt i ett av alla dessa onödiga slagsmål utanför ett snabbmatsställe, resultatet sex knivhugg som dock turligen ej var livshotande. Historien slutar dock tyvärr inte här utan 2005 var Georg med i en allvarlig bilolycka. Efter att ha slungats ut ur bilen och legat oupptäckt i 12 timmar , lidande av hypotermi, låg han i koma i flera veckor. Han ådrog sig ryggskador som lämnat honom rullstolsbunden samtidigt som han blev tvungen att amputera sitt vänstra ben ovanför knät. 2006 lades gitarren på hyllan på grund av problem med motoriken i armarna och händerna. Turisas har fortsatt sin karriär efter detta och överraskar stort med sin fjärde fullängdare ”Turisas2013”.

Tack Georg för att du en gång i tiden var med och grundade Turisas och hoppas att vad du än gör idag att det glädjer dig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *