Sundströms Spådomar

Datumet har varit inprickat i kalendern sedan länge. Den 8 juni. Nationalstadion i Warszawa. Polen mot Grekland. Ikväll kickar festen alltså igång. Som jag tidigare nämnt är det med oerhört stor förtjusning som jag ser fram emot den kommande månaden. Stora mästerskap på sommaren är precis så bra som det kan bli. Nedan tänkte jag i kortfattad form titta in i spåkulan och avslöja vad jag tror om mästerskapen.

Turneringens…

Segrare: Tyskland

Konung: Bastian Schweinsteiger, Tyskland

Bubblare: Franck Ribéry, Mario Gomez

Kronprins: Philipp Lahm, Tyskland

Bubblare: Wojciech Szczęsny

Skyttekung: Karim Benzema

Bubblare: Mario Gomez, Robin van Persie, Robert Lewandowski

Genombrottsman: Jordi Alba, Spanien

Bubblare: Adil Rami, Marco Reus, Antonio Nocerino

Blågula genombrottsman: Rasmus Elm, Sverige

Bubblare: Martin Olsson

Mest saknade 1: Andrea Barzagli, Italien

Bubblare: David Villa, Carles Puyol

Målvakt: Manuel Neuer, Tyskland

Bubblare: Wojciech Szczęsny, Joe Hart, Hugo Lloris

Sensation: Polen

Bubblare: Ryssland

Floppar: Portugal

Bubblare: Ukraina, England

Transfer Target: Robert Lewandwoski, Polen

Bubblare: Rasmus Elm, Gregory van der Wiel, Christian Eriksen

Grupp A:

1. Ryssland

2. Polen

3. Tjeckien

4. Grekland

Grupp B:

1. Tyskland

2. Holland

3. Portugal

4. Danmark

Grupp C:

1. Spanien

2. Italien

3. Kroatien

4. Irland

Grupp D:

1. Frankrike

2. England

3. Sverige

4. Ukraina

Kvartsfinaler:

Ryssland – Holland

Tyskland – Polen

Spanien – England

Frankrike – Italien

Semifinaler:

Holland – Tyskland

Spanien – Frankrike

Final:

Tyskland – Frankrike

Kommentar: En ganska tråkig spådom då det inte bjuder på särskilt stora överraskningar. Att Frankrike besegrar Spanien i semifinal får väl ses som en skräll. Men jag tror stenhårt att det kan vara dags för Frankrike igen. Grupp A känns annars väldigt oviss. Polen utfärdar jag en viss skrällvarning för. Ryssarna har en del kvalitetsspelare, men hur står de sig mot Greklands trygga kollektiv? Och hur bra är Tjeckien egentligen? Irland och Danmark känns som givna slagpåsar i sina grupper. De räcker inte till helt enkelt. Och Sverige får det också lite för tufft vilket gör att vi missar slutspel. Tyskarna får tillslut segerdansa i Kiev efter att Gomez avgör finalen.

Och till kvällens matcher då…

Polen-Grekland: Har potential att bli en rätt målsnål match. Premiärer är sällan sprakande målfyrverkerier (VM 06 undantaget) och med det defensivt präglade Grekland kan jag inte tippa några stora siffror. Ser dock Polen med dess hemmaplansfavör som favoriter. Min personliga favorit, Lewandowski gör matchens enda mål och försätter hela Polen i glädjerus.

Ryssland-Tjeckien: Extremt svårtippad match. Ryssarna har jag som favoriter i gruppen som känns som den mest svårtippade. Tjeckien har i Rosicky och Cech två stekheta spelare varav den sistnämnda kanske varit Europas bästa målvakt i år. Jag tippar 1-1. Spelar Baros gör han vad han alltid gör i landslaget (tillskillnad från klubblagen) mål.

Zaczynamy

Поїхали

Nu kör vi

1 kommentarer

  1. Mycket bra analys av dig Karl! Dock håller jag ej med om att Frankrike inte vinner utan tror att de kommer vinna gruppen och även turneringen!

    Spanien är bäst

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *