Löw chansade och lyckades

Aftonbladet var snabb med att berätta om den ”BOMB” med stora bokstäver Löw valt att smälla till med såhär på midsommarafton. Ingen Gomez, Podolski eller Müller från start. Frågorna kom genast, är det underskattning det rör sig om?

Hade det inte varit för den sympatiska dräkt nya Tyskland klätt sig i hade nog världens tv-tittare hållit tummarna för en grekisk skräll. Men, den fotbollsmässiga logiken har som jag tidigare varit inne på rubbats, och ett tyskt landslag går plötsligt hem i stugorna. Därför var det nog många som bävade efter laguttagningen.

Men Tyskland är fortfarande Tyskland och besegrade tillslut Grekland komfortabelt.Tyskland är för bra helt enkelt. Men Grekland gjorde det bra. Samaras slet som det djur hans hår ger sken av, och i mitten växte Katsouranis med lagkaptensbindeln och såg till att Schweinsteiger underpresterade.

Kaptenen Lahm har gjort det förut, se öppningsmålet i VM 2006, och gjorde det igen. Den patenterade Lahm-aktionen. Viker in från vänsterkanten och avlossar en kanon. Pang. 1-0.

Psykologiskt tungt för grekerna givetvis, men har dessa bevisat något under årets turnering är det att de aldrig viker ner sig. Santos som seglat upp som en högklassig tränare under mästerskapet ändrade Mourinho-likt i halvtid och fick således en effekt. Salpingidis hittade Samaras som stötte in kvitteringen efter tafatt försvarsspel av Boateng.

Kommande tiominuter skulle sätta ton för resten av matchen. Tyskland tryckte ner grekerna allt djupare, Neuer räddade på libero-manér det som kom i närheten och tillslut tryckte Khedira in 2-1.

När notoriska mästerskapsmålskytten Miroslav Klose sju minuter senare adderade EM 2012 på sitt målkonto var saken klar. Att Marco Reus Sebastian Larsson-likt pangade in en volley i sin mästerskapsdebut kryddade bara moset än mer.

Löw tog en chansning och lyckades.

Nu dansar tyskarna vidare och i semifinalen är troligtvis Gomez, Podolski och Müller med igen. Heroiskt kämpande grekiska (gudar) kunde inte stoppa dem. En underskattning och vila på nyckelspelare satte inga käppar i några tyska hjul. Nä, Tyskland får helt enkelt fortsätta leva med favoritskapet.

Betyg på dagen: 3/5 Berbatovnedtagningar

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *