Årets (Umeå)lag i Allsvenskan

Ett år har gått av att jag – åtminstone någorlunda – följt den norra Allsvenskan. Tänkte att jag skulle knåpa ihop ett drömlag med en formation och lite bubblare på det. Mottar gärna kommentarer i kommentarsfältet, men jag vill påstå att det här är facit. Nåja, årets lag. Bara från Umeåklubbar.

Målvakt: Erik Ställ (Thorengruppen)

Kommentar: Den som har följt bloggen vet att Ställ är en personlig favorit. Lägg därtill att hans målvaktsspel varit av yttersta klass förstår ni varför han står i mål i mitt årets (Umeå)lag. Han är stor som ett hus och har en otrolig vinnarskalle. Många gånger räddade han Thorengruppen från att tappa poäng, och var på så sätt bidragande till att laget hängde med länge i kampen om uppflyttning.

Bubblare: Niklas Ivarsson (Sandåkern).

Backar: Mikael Eriksson (Thorengruppen) och Mattias Hedlund (Umeå City).

Kommentar: Mikael Eriksson var en stor anförare i Thorengruppens urstarka power play och förstaformation. Hans slagskott är ypperligt – och under säsongen blev det hela 29 poäng, varav 16 mål för en back som kan det mesta. Ibland lite väl yvig i försvarsspelet, men vägde upp detta med en fantastisk offensiv.

Han blev dock slagen av en herre, poängmässigt, och det är hans kollega i den här backduon, Mattias Hedlund. Hedlund var en av Citys absolut främsta säsongen genom, och gjorde sällan en dålig match. Stenhård, och hans 31 poäng i seriespelet skvallrar om att han är ett sylvasst vapen framåt.

Bubblare: Joel Bäckström (Sandåkern), Emil Johansson (Thorengruppen) och Jesper Berglund (Thorengruppen).

Forwards: Jesper Fransson (Sandåkern), Emil Johansson (Umeå City) och Mats Jonsson (Thorengruppen).

Kommentar: Fransson var en av få som levererade i ett Sandåkern som hade det minst sagt kämpigt. Jag vill påpeka att mycket berodde på hans skickliga förstaformationskamrater (Nyberg, Hagenmalm och Bäckström är samtliga väldigt skickliga spelare), men man kan inte blunda för Franssons fina 40 poäng (och han sköt 31 mål) i seriespelet.

Centervalet var det lättaste valet att göra: Citys Emil Johansson sköt 53 poäng på 15 matcher innan han drog till Falun för att sedan vinna SM-guld. Gjorde som han ville i Allsvenskan. Fantastisk spelare som nu landslagsdebuterat. Var seriens bäste spelare när han väl var där.

Mats Jonsson är den som kompletterar min ”drömkedja” från årets Allsvenskan Norra. Jonsson är en av de spelare jag skulle kunna betala för att se spela. Han behandlar klubban som om det vore en trollstav – och hans 50 poäng är inget annat än grymt bra. Även om Emil Johansson var seriens bästa spelare så kan man med gott samvete säga att Mats Jonsson var det när han var som bäst. 

Bubblare: Nicklas Forslöf (Thorengruppen), Johan Nilsson (Umeå City)Joakim Hagenmalm (Sandåkern) och Fredrik Ottosson (Thorengruppen).

Inte ens på läktaren: Jakob Arvidsson (Thorengruppen)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *