1337, Öhman och de där tröjorna


En dag sent kommer här den summering av elithelgen som jag utlovade igår söndag. Till att börja med gjorde Iksu en stark helg nere i Västerås/Sala genom att besegra Sala och knipa en poäng mot toppkonkurrenten Rönnby på bortaplan. Laget spelade matcherna i nya matchställ och efter långt grubblande kan jag konstatera att jag bestämt att de är rätt retro-snygga. Trots allt.

Noterbart är att Therese ”Mini” Andersson återigen finns med i målprotokollet, och det bör kännas lika bra för tränarduon Bulle/Jocke som för Mini själv. Jag har inte pratat med tränarduon efter matcherna och vet därför inte exakt hur laget formerades.

Vad jag kan säga dock är att Iksu, vid segrar i de två kommande matcherna man har innestående på serieledarna från Rönnby, i så fall bara är tre poäng från förstaplatsen trots en knackig inledning på serien. Laget är med där uppe i toppen och har faktiskt släppt in minst mål i elitserien i skrivande stund. Det är imponerande.

Laget fick dessutom tillbaka Josefina Eiremo och Emelie Wibron till spel efter att ha missat en del matcher den senaste tiden och det är såklart viktigt för laget som alltså i helgen innehöll inte mindre än sex VM-spelare.

Stark helg av Iksu där bara två extrapoäng mot Rönnby hade gätt lite extra grädde på kakan.

***

IBK Dalen fick stryk mot Rönnby, väntat nog. En match som laget helt enkelt inte bör räkna med att vinna, men enligt de rapporter jag fått ska det inte ha varit allt för ojämt i den matchen.

Mot Sala gör laget en riktigt bra match, noterbart såklart att köttliraren och kämpen Amanda Öhman visade målsinne och gjorde tre mål i matchen. Vad hände där?

Laget ligger fortfarande utanför slutspelsplats, men då har Täby två matcher mer spelade och frågar du mig tror jag inte att de kommer åka med på slutspelsbåten då det hela drar ihop sig.

Bra helg av Dalen, helt klart.

***

Övriga elitserieresultat var väntade. Kanske att Jönköpings 5-4-seger över just Täby var en liten skräll. Men att Kais Mora skulle slå Huddinge trodde nog de flesta på förhand. Även att Endre skulle bli tuffa för ett ojämt IBF Falun var att räkna med. Endre är ju som tidigare noterat svårspelat på deras hemmaplan.

Tv-match ikväll dessutom. Pixbo-Djurgården, kan bli en riktigt rolig historia. Den kommer jag i alla fall att bänka mig för, när jag tränat klart.

***

I superligan vann Täby mot AIK. Patrik Hagberg har nu gjort 13 poäng på två matcher. Täby hade 7-0 men tappade till 7-5 innan Danne Bron-Sundbom kunde avgöra. Täby är vansinnigt starka i år. Bästa offensiva laget i superligan i mina ögon, även om Storvreta är vassare bakåt.

Linköping slog Sirius med 8-4 efter sex mål av sin förstafemma. Laget har ju i stort sett bara den att flagga med, så inte speciellt oväntat. Helsingborg dyngade upp Tyresö Trollbacken också, inte heller det oväntat.

Tv-match ikväll Pixbo-Jönköping, även den måste väl ses.

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *