Första listan

En blogg är inte komplett utan en lista. Varannan tisdag kommer jag komma med en ny lista.

I första listan rankar jag mina personliga MMA-fajters. Observera att det är min personliga åsikt, och ingen lista på vem som är bäst.

Frankie ”The Answer ” Edgar – UFC, lättvikt
Hjärta och smärta. Två ord som beskriver Frankie. Just hjärta för och vilja är något jag verkligen uppskattar, vare sig det är MMA, innebandy eller arbetsliv det handlar om.
Han börjar nästan alltid matcherna med att få ordentligt med stryk, för att sedan komma tillbaka och vinna på ett övertygande sätt.  New Jersey-sonen jämförs ofta med Rocky Balboa, vilket jag kan förstå. Förutom att tåla en massa stryk är Frankie också av italiensk börd, så det finns likheter med ”The Italian Stallion”
En del av mig fick ont när han blev av titelbältet mot Benson Henderson i UFC: 144 som utspelades sig i Japan. Han behöver dock inte vänta länge på en chans att återta det som tillhör honom. Senare i år väntar en returmatch mot nya mästaren Henderson.  Efter förlusten senast gick det rykten om att Frankie, som inte går i vikt inför match, skulle droppa till fjädervikt. Men de planerna får vänta till efter matchen mot Henderson. Förlust igen och jag tycker att han borde gå ner. Blir det vinst ska han självklart stanna kvar.
Nästa match: Benson Henderson

Nate Diaz – UF C,lättvikt
Storbror Nick, topprankad welterviktare, är den mera kända och rutinerade i familjen Diaz. Men Nick har i sina två senaste matcherna imponerat kraftigt på mig. Plockar motståndarna med sina bläckfiskearmar. Har dessutom en farlig jiujitsu. Vann senast på en brutal submission mot Jim Miller.
Har precis som sin bror och idol många egenheter för sig, som att aldrig hälsa på motståndarna innan match. De båda har dessutom svårt att titta folk i ögonen.
Nu väntar en match om lättviktsbältet. Dock måste han vänta på returmatchen mellan Henderson vs Diaz. Det betyder att Nate måste vänta till tidigast i början på 2013 för en titelfight.
Nästa match: Henderson/Edgar

Alexander”The Mauler” Gustafsson – UFC, lätt tungvikt
Må vara att jag är partisk och lite väl blåögd. Men Avestas store son har på senare tid utvecklats till en topp-fajter i absolut högsta världsklass.  Är förmodligen den bästa boxaren i lätt tungvikt och har ett fotarbete som påminner om en viss Mohammed Ali(nåja)
Efter förlusten mot Phil Davies har Alex tagit enorma kliv. I sina tre senaste har han utklassat motståndarna. I senaste matchen som gick i Globen visade Alex att han även kan hantera press.
”The Mauler” har inte bara övertygat på mig. Även UFC-ledningen ser en framtida stjärna i svensken.  Nu börjar det även snackas om en titelfight mot omöjlige mästaren Jon Jones. Jag tror dock att det är lite för tidigt än. Personligen vill jag se ytterligare två eller tre vinster innan han ger sig på mästaren. Han har ingen match klar i dagsläget. Men jag skulle gärna vilja se honom möta Rashad Evans, som var den senaste som försökte rå på mästaren Jones. Han måste hur som helst visa att han klarar av att handskas med brottare i världsklass.  Därför passar det bra med Rashad som anses vara av de bästa MMA-brottarna.
Nästa match: Inte klart än.

Ronda”Rowdy” Rousey – Strikeforce, Bantamvikt
Äntligen har en kvinnlig MMA-stjärna trätt fram.  Ronda Rousey har på kort tid blivit en superstar i USA. OS-medaljören i judo har lekt hem segern i alla sina matcher. Tog över bältet i Strikeforce efter att ha böjt på motståndarens arm. Faktum är att hon har vunnit alla sina matcher med samma armlås. Rhonda är inte bara duktig på att trasa sönder motståndarnas armar, hon är också en mästare i trashtalk. Hon kryper gärna in i motståndarens hjärna och fäller elaka kommentarer på bästa Mean Girls-manér.
Nästa match: Sarah Kaufman(Inget datum fastställt än)

Här är ett klipp från Rondas senaste match(OBS: Starka bilder)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *