Slå han på käften!!!

Drygt en månad har gått sedan Ultimate Fighting Championship besökte Sverige för första gången. Självfallet var undertecknad på plats i ett fullsatt Globen. Jag kan inte ge evenemanget mer än fem toasters av fem möjliga. Allting flöt på från insläpp tills att Alex Gustafsson utropades som segrare. Det enda minuset var väl att galan skulle synkas med amerikansk TV. Ni som har varit i USA vet att kanalerna där har en förkärlek för mycket reklam. Det betydde att det blev lite väl många avbrott. Men det var egentligen inget jag la märke till förrän när jag såg TV-sändingen i efterhand.

Galans höjdpunkt var självklart huvudmatchen mellan blågula hjälten Alex Gustafsson och Thiago Silva. Förutom att ”The Mauler” utklassade brassen var det en magisk stämning i arenan.
Jag har tidigare varit i Globen både under hockey och stora konserter och hyllat stämningen. Men det var inget emot när hela stället höll på att implodera när Avestas stora hjälte dansade runt i buren.  Gåshuden jag fick när samtliga 15.428 i publiken ställde sig upp och skrek ”Slå han på käften” var helt obeskrivlig.

Övriga svenskar som gick in buren gjorde ändå en godkänd insats. Tyvärr var det bara galningen/folkhjälten/clownen Reza”Mad Dog” Madadi av övriga svenskar som lyckades vinna.

En som inte imponerade var Papy Abedi. Han förlorade återigen på en strypning. Det såg inte heller bättre ut för honom den korta tiden matchen var stående. Han såg stressad ut och verkade inte ha en gameplan. Papy har förmodligen en chans till att visa att han hör hemma i UFC när han möter Rick Story senare i år. För det inte ska bli en kort historia hoppas jag att han har spenderat många timmar vid ritbordet.

UFC-ledningen med Dana White i spetsen verkade väldigt nöjda med att galan i Sverige. Framför allt hyllades publiken, med all rätt. White skrev på sin twitter att han aldrig upplevt en så kunnig publik som den svenska.
Läser man mellan raderna verkar det som att UFC gärna kommer tillbaka till Sverige. Och jag lovar, er kära bloggare kommer definitivt vara på plats då.

Lyssna på publikstödet:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *