Ny lokal fajter på uppgång

Fernando med sonen Rio

MMA. Umeå och Renyi har redan etablerade fajters i Tor Troeng, David Häggström, Andreas Ståhl och Thomas Bäck. Sedan finns det en hel drös som tränar stenhårt och bara väntar på att få visa upp sig. En av de är Fernando Flores. I lördags gick han en match i Shootofighting/Amatör-MMA. Motståndaren hette Carl Nordqvist och efter att matchen gick tiden ut förklarades Fernando som segrare.
– Det var en stående kamp där båda svingade mycket. Han fick ner mig en gång, men jag kände mig aldrig hotad, säger Fernando till Kampsportsbloggen.

En av Fernandos svingar träffade rätt så bra vid ett tillfälle att han motståndaren hamnade på baken. Därefter försökte sig Fernando på en rear naked choke(se när Tor visar hur man gör den). Men domaren dömde upp de båda.
– Han tyckte det tog för långt tid.

Fernando har gått fem matcher i Shooto och har ett record på 4-1 i vinster. Nu väntar fortsatt stenhård träning i Renyis lokaler för Fernando som fick sin andra son bara för någon vecka sedan. Drömmen om en proffsmatch finns självklart. Men han vill inte stressa.
– Jag vet att jag har hjärta. Men jag måste utvecklas mera och lita på mina tränare, de vet när jag är redo.

Jag personligen tycker det är super att nya lokala förmågor börjar visa framfötterna. Vi har redan fyra fajters som tillhör toppen i i landet. Fernando är inte ensam. Det kryllar av hungriga killar(tyvärr inga tjejer än så länge). Kampsportsbloggen ska göra en djupdykning och presentera de mindre kända killarna som sliter arslet av sig vecka ut och vecka in för att lära sig kampsportens svar på schack.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *