De Bästa Apparna För Att Enkelt Dela Och Sända Mobila Data

smartphone-apps

Som vi alla känner till så finns det idag en hel djungel av olika applikationer till mobilen att välja på. Vi ska gå igenom ett par av dessa som vi tycker är mycket intressanta och i stora drag försöka förklara dem.

AliveShare

Detta är en fantastisk app som har en del nya och roliga funktioner, som till exempel när du är uppkopplad till någon annans mobiltelefon och dennes kamera. Så fort som din vän tagit en bild så kommer också din mobil att spara samma bild i minnet. Denna applikation är extremt snabb och baseras på WiFi-teknologi utan att använda datatrafik för att överföra filer. Den är hela 20 gånger snabbare än Bluetooth, så att överföra en normalstor låt tar knappt en sekund. Vill du till exempel dela en fil så väljer du bara ”jag vill skicka”, väljer fil på fildelningssidan och mottagaren väljer ”Jag vill mottaga” och inväntar på filen. Man kan också dela till flera mottagare i grupp genom att skapa en fildelningsgrupp.

Chirp

Denna applikation används för att dela med sig av saker såsom foton, länkar och texter mellan iOS-enheter genom att använda ljud. Chirp sänder ut en två sekunder lång ton, låter som ett elektroniskt, tvittrande ljud. Detta tillåter andra iOS-enheter att spåra ljudet och ladda ned filen direkt. Varje chirpning har ett unikt ljud som länkar till det du vill dela med dig av.

NFC

Near-Field Communication som förkortningen betyder används vid små överföringar på korta avstånd och vi pratar om en effektivitet inom cirka tio centimeter. Som företagare kan vi använda detta för att dela ut våra elektroniska visitkort istället för att använda oss av dessa fysiskt. Det finns också många andra användningsområden för denna funktion tack vare dess överlägsna egenskap för igenkänning och identifiering. Genom detta så har applikationer redan idag utvecklats för att använda NFC för kort med magnetremsor. Nu är det emellertid inte alla 4g mobiler än som stödjer detta. ZTE smarttelefoner som blade S6 har bra stöd för sådana appar, och funktioner vi kan förvänta oss från framtida smarttelefoner är just saker som bland annat NFC. Mobilen är bland de bästa, om inte den bästa android telefonen och med tanke på all härlig teknologi i den så är den dessutom en mycket prisvärd android. Med alla dessa funktioner så är visitkorten på papper snart ett minne blott, och det hela började med att Sony och Philips utvecklade NFC för att överföra data från handenhet till maskin och från maskin till maskin. Vi tackar och bockar så mycket för det.

Hoccer

Sist men inte minst vill vi slå ett slag för Hoccer där du slipper starta upp konton eller göra en krånglig setup. Här delar vi mellan fritt mellan iOS och androidtelefoner genom att ladda upp, kasta över filen till någon som bokstavligen fångar den med mobilen. Detta är en mycket kul och udda funktion.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *