Inga triumferande jaktbilder

Måndag kl 14.45
Nu drar jaktsäsongen i gång på allvar i Västerbotten.
Jag har fattat ett beslut om hur vi ska hantera bilderna.
Beslutet består i att vi inte kommer att publicera bilder, varken från egna fotografer eller läsare, på det jag kallar triumferande jaktbilder. Tidigare år har vi haft rikligt med sådana bilder i papperstidningen och på folkbladet.nu.
Beslutet kan förstås ses som att skjuta sig själv i foten – om uttrycket tillåts så här i jakttider – eftersom dessa bilder under tidigare år varit mycket populära och lockat till flitig läsning på vår hemsida.
Men det spelar ingen roll.
Som utgivare följer jag mina publicistiska riktlinjer och jag anser inte att det finns någon anledning att publicera bilder på jägare som poserar triumferande vid döda djur.
Däremot kommer vi naturligtvis att bevaka jakten.
Jakt är ett enormt stort intresse i Västerbotten och jag har absolut ingenting emot varken jägare eller jakten som sådan. Vi kommer att skildra jakten och i den skildringen  kommer vi att publicera bilder på jägare och garanterat också på dödade djur, för sådan är verkligheten.
Däremot kastar vi – eller beskär – arrangerade bilder så att de följer den linje som jag har beslutat ska gälla.

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *