Reklamfilm väcker känslor

Lördag 4 september kl 10.15
Är detta bra reklam? Eller är det mobbning?
Se Comviqs nya omdiskuterade reklamfilm.
Comqviqs nya film gör reklam för Tele2:s abonnemang och den har redan fått drygt 20 anmälningar mot sig hos reklamombudsmannen. Dem som är kritiska anser nämligen att filmen handlar om mobbning.
Som jämförelse kan berättas att den reklamfilm som drog på sig flest anmälningar i fjol hade 18 stycken, enligt Resume.se.
”Signalen från Comviq är tydlig. Att mobba varandra är okej”, skriver Lars Arrhenius, barn- och elevombudsman vid Skolinspektionen, i en debattartikel i Aftonbladet.
Marknadschefen på Tele 2 Sverige, Frippe Stenberg, säger till Resume.se att han förstår att man kan tolka filmen som Arrhenius säger. Han håller emellertid inte med om att filmens budskap är att det är rätt att mobba varandra.
Jag kan inte påstå att jag blir direkt upprörd när jag ser filmen, jag tycker bara att den är allmänt fjantig.
Vad säger du? Bra reklam eller mobbning?
Via den här länken kan du se filmen: http://www.resume.se/nyheter/2010/09/03/mobbningsfilm-vacker-raser/



/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:”Normal tabell”; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:””; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:”Times New Roman”,”serif”;}

youtube::SE95mBzPO4::

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *