Valet rör upp känslor

Måndag 20 september kl 13.20
Många är besvikna i dag.
Valet rör upp känslor.
Dagen efter en intensiv valrörelse – där själva valdagen inte föll ut som alla önskade – är känslorna i svallning.
Det har märkts inte minst på två telefonsamtal i dag.
Jag hann inte mer än kliva in på redaktionen i morse när en person ringde och var besviken på att Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson prydde vår förstasida. Läsaren tyckte visserligen att det var bra att jag, i en krönika, skrivit om Sverigedemokraterna och främlingsfientlighet, men det uppskattades inte alls att vi hade en bild av Åkesson. Än värre blev det av att vi till den hade rubriken: ”VINNARE”.
– Ni måste tänka på vilka signaler detta sänder ut, sade läsaren.
Vid lunchtid ringde en annan upprörd läsare, en trogen VF-läsare som sympatiserar med Socialdemokraterna. Han var så besviken på oss att han sade upp sin prenumeration.
Orsak: Han har inte fått in sina insändare inför valet.
Jag förstår att dessa två personer var extra besvikna eftersom valet inte slutade som de hoppades, men jag är tacksam över att de hörde av sig och framförde sina synpunkter. Då fick jag en chans att förklara och vi kunde ha en god dialog.
Alla synpunkter, oavsett om de innehåller beröm, kritik, tips eller synpunkter är oerhört viktiga för oss.
Så fortsätt ring och mejla.
Ni är alltid välkomna!

1 kommentarer

  1. Valresultatet var knappast oväntat då mer eller mindre alla mätningar pekat på detta. Något som däremot sticker ut är kommunalvalet i Grästorp där Svenskarnas parti tog ett mandat. Ett första steg för ett nybildat parti vars politik skiljer sig avsevärt från samtliga riksdagspartier, inkluderat det förment nationalistiska SD.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *