Så kan det gå i en demokrati

Tisdag 21 september kl 20.40
Sluta grina! Så kan det gå i en demokrati
Det är namnet på en ny grupp på Facebook.
Det finns tusentals olika grupper på Facebook som man erbjuds att gå med i.
Somliga är bättre än andra.
Den här: http://www.facebook.com/pages/Sluta-grina-Sa-kan-det-ga-i-en-demokrati/155111027852249?ref=ts tillhör de mer tänkvärda.
Så här står det i beskrivningen till sidan:
”JA, det är förfärligt att vi har fått in ett främlingsfientligt parti i riksdagen. JA, man skulle önska att det fanns nåt sätt att slänga ut dem därifrån.
MEN jag surar på att så många som nu skriker högt om detta så ivrigt använder just ordet ”demokrati”, som om de inte fattat att det som nu har hänt är möjligt just för att vi lever i en demokrati!”

Naturligtvis är det helt rätt. Man kan tycka vad man vill om det faktum att hela 5,7 procent av Sveriges befolkning röstat in Sverigedemokraterna. Men det är så det fungerar i en demokrati.
På Facebooksidan beskrivs det så här:
”5,7% av Sveriges befolkning har bestämt sig för att de vill ge ett främlingsfientligt parti sitt stöd.
Sugigt? Jajamänsan. Men är det demokratiskt? Jajamänsan.
Gråt inte – forska! Sluta skrika och grina när det är för sent. Var var ni under valrörelsen? Vad gjorde ni i vardagen för det multikulturella samhället INNAN det var lite för sent?”

Jag tycker att det är helt lysande uttryckt.

1 kommentarer

  1. Ja, det finns en otrevlig tendens att vissa försöker etablera det Orwell kallade ”nyspråk”, t.ex. när ordet demokrati, som betyder folkstyre, plötsligt ska betyda en viss uppsättning åsikter. Demokrati är ju istället att folkmajoritetens åsikter, oavsett vilka dessa är, ska få genomslag i politiken. Vilket fordrar fria, rättvisa val, yttrandefrihet m.m.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *