Phoenix märkliga förvandling

Fredag 24 september kl 11.15
Joaquin Phoenix är en fantastisk skådespelare.
Men jag fattar inte syftet med hans nya film.
Joaquin Phoenix tillhör en av de skådespelare jag håller högst i världen. Hans insatser i ”Gladiator” och ”Walk the line” är redan klassiska rollprestationer i filmhistorien.
Men sedan gick det, till synes, utför för Phoenix.
Ni kanske minns när han dök upp hos David Letterman i februari i fjol. Intervjun där har blivit en klassiker på Youtube. Phoenix var skäggig, slafsig och allmänt förvirrad och sade att han skulle inleda en hip hop-karriär. Alla undrade vad som hänt med den så klipske och skärpte Phoenix. Hade han drabbats av en psykisk sjukdom? Hade han börjat med droger?
Men allt var en bluff och en del av Phoenix Casey Afflecks nya fejkdokumentär ”I´m still here”, som har premiär i vinter.
Länge var det frågetecken kring om Afflecks dokumentär var på riktigt eller inte. Nu står det helt klart att allt är en bluff.
I veckan återvände Phoenix till Letterman. Då bad han om ursäkt för den förra intervjun.
– Du har intervjuat många, många människor och jag förutsatte att du skulle märka skillnaden på en rollfigur och en riktig person. Men jag ber om ursäkt, jag hoppas att jag inte förolämpade dig, sade Phoenix enligt Reuters.
Själv fattar jag inte syftet bakom fejkdokumentären. Den känns enbart som ett tröttsamt projekt från ett par personer som tar sig själva på för stort allvar.
Men, vi får väl se. Även om jag känner mig grymt skeptisk är det kanske först när jag ser dokumentären som jag ser storheten.
Om inte annat måste jag komma ihåg att ta upp detta med VF:s filmexpert, Lars Böhlin. Han kan förklara det mesta inom filmens värld.
Här kan du se den berömda och skumma intervjun hos Letterman i februari:

youtube::AuO75_hJgCQ::

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *