En ny PO har utsetts

Måndag 27 september kl 22.35
Yrsa Stenius går i pension.
Nu har en ny Allmänhetens Pressombudsman utsetts.
Den nye PO heter Ola Sigvardsson, i dag publisher och ansvarig utgivare för Östgöta Correspondenten i Linköping. 56-årige Sigvardsson, som tidigare också varit redaktionschef på Dagens Nyheter, är även ledamot i Pressens Opinionsnämnd.
– Vi har hittat en utmärkt pressombudsman, en värdig efterträdare till Yrsa Stenius. Ola Sigvardsson uppfyller alla de kriterier vi ställt upp, säger Ulrika Knutson, ordförande i Pressens Samarbetsnämnd i ett pressmeddelande.
Jag tillhör dem som är kritisk mot nuvarande PO Yrsa Stenius. Stenius, som går i pension till våren, är en utmärkt journalist, men fungerar sämre i sin roll som PO. De pressetiska bedömningarna har svajat under hennes tid som PO. Som utgivare har det därför varit svårt att finna den raka linjen och ibland även logiken i PO:s beslut.
Ola Sivardsson är ett känt namn inom journalistiken, men faktiskt ett okänt namn för mig.
Jag hoppas att han blir bra i sin nya roll, för det är ytterst viktigt för samtliga att det finns en tydlighet inom de pressetiska ramarna.
Sigvardssons uttalande i pressmeddelandet känns i vilket fall bra. Jag håller med honom till fullo:
– I en ständigt expanderande medievärld blir de etiska frågorna allt viktigare.
Den som känner sig kränkt eller förfördelad av någon publicering kan anmäla detta till PO. Mer om detta kan du läsa här: http://po.se/anmalan.jsp

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *