Söder är avundsjuk

FOTO: SCANPIX

Fredag 22 oktober kl 18.55
Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder är irriterad.
Han undrar varför skjutna invandrare får större uppmärksamhet än attackerade sverigedemokrater.
Flera invandrare har under den sista tiden blivit beskjutna i Malmö.
Söders slutsats är att det är ”obalans” i mediernas rapportering.
– Våldet som sverigedemokrater har utsatts för har knappast rönt några rubriker, medan i sådana här fall blir det debatt. När hade vi tv-debatter om det våld sverigedemokrater har utsatts för systematiskt under 20 års tid? säger han till Aftonbladet.
Björn Söders uttalande är visserligen märkligt, men helt i linje med sverigedemokraternas sätt att agera.
Sverigedemokraterna har ju byggt upp stora delar av sin framgång genom att försöka vinna sympatier på att vara det utstötta, missförstådda och misshandlade partiet.
Nu har sverigedemokraterna nått riksdagen.
Svenska folket har valt in partiet i gemenskapen.
Jag tror att sverigedemokraterna innerst inne är rätt så obekväma i den rollen, för den nya rollen ställer helt andra krav än förut.
Det är alltid betydligt enklare att säga sig vara utstött och stå utanför och kritisera dem som är där inne.

3 kommentarer

 1. Man skäms när man läser sådana här saker. Det visar att de inte är mogna uppgiften. Man måste kunna se skillnad på händelser och händelser.

  Söder har rätt i att man inte uppmärksammat våldet mot SD tillröckligt, men att jämföra det med det som sker i malmö är hårresande.

 2. Det är en passande jämförelse. T.ex. så knivhöggs en sverigedemokrat grovt strax efter valet:
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/article7846439.ab
  Den hets medier och vissa politiker har bedrivit mot sd genom åren bär stor skuld till detta. Men medier är inte så pigga på självkritik eller på att kritisera varandra, kårandan är stark och korrumperar.
  Attacker mot ett politiskt parti är extra illa eftersom det är ett angrepp på själva demokratin.

 3. OM man skall vara nogräknad och nyanserad så kan man nämna Sverigedemokraterna vid den ideologiska måttstock de hör hemma i, det vill säga extremt långt ut på högersidan. De som följer det politiska livet i landet vet att där även finns en del obskyra främlingshatare och nazister. Så vitt jag vet så har ingen Nazist blivit dödad i landet av meningsmotståndare (Politiskt våld som det även heter) medan den våldsbenägna delen av extremhögern flera gånger kallblodigt mördat meningsmotståndare. Nordström har helt rätt i sin analys av läget. Fortsätter SD i samma spår som innan och utmålar sig som offer i ett mångkulturellt samhället i stället för att ta ansvar, så blir man inte långlivad i riksdagen. Väljarna kräver nämligen resultat. Jag undrar vilka SD kommer att skylla på när det visar sig att de inte lyckats genomföra en enda vettig politisk fråga under mandatperioden? För aldrig kan det väl vara SD själva det är fel på?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *