Har inte Gud trådlöst?

FOTO: SCANPIX

Fredag 29 oktober kl 16.55
Även kyrkan måste förnya sig.
Det har blivit populärt att be via webben.
Sedan ett par veckor tillbaka kan man finna annonser där svenskar inbjuds att be via bland annat Google och Facebook.
Många har nappat. Ett pressmeddelande berättar att det har kommit in över 6 000 böner bara under de senaste två veckorna. Under det här året har hela 41 000 böner sänts in. Dessa finns samlade på Svenska kyrkans bönewebb, vilket gör den till den största bönesamlingen i Sverige.
Vi vill uppmuntra människor att känna stor frimodighet att vända sig till Gud. Enligt våra undersökningar ber var femte svensk regelbundet, säger Marianne Ejdersten, som är enhetschef för nationell kommunikation i Svenska kyrkan.
Svenska kyrkan upplevs som rätt så tråkig av många. Därför är det både roligt och intressant att de som arbetar där försöker finna nya människor, som de i sin tur vill finna Gud.
Jag känner mig ändå tveksam.
Varför måste man gå via webben för att snacka med Gud?
Så vitt jag kan förstå har han haft trådlöst sedan tidernas begynnelse.

2 kommentarer

 1. Ja jag håller med. Gud har trådlöst. Men det är ett mänskligt behov att få uttrycka sig ( hmm ..du Är väl journalist..) som du vet.
  Därför finns bön på webben.

  Det jag också tänker på är att du skriver här på tidningen / webben helg som vardag….det finns inte gränser mellan privatlivet och jobbet.
  Hur påverkar detta dina.. ( javisstja ..du är chef, ännu Värre! ) jobbarkompisar tänkte jag skriva men du är chef.
  Har du någonsin funderat över att du som Chef är den som sätter gränser och stopp?? Om DU SOM ARBETSLEDARE ALLTID är tillgänglig och Alltid skriver – oavsett helg eller kväll – HUR blir det för de andra på red ?
  Ha helg och kväll !

 2. Rickard. Ja. Jag har definitivt funderat över det du tar upp. Det är viktigt att man är en god förebild. Som tur är kan man förproducera inlägg och tidssätta dessa så att bloggen uppdateras under olika veckodagar och timmar – utan att man ständigt är i tjänst. Svårare än så är det inte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *