Stjärnorna ett klick bort

Rio Ferdinand – en flitig twittrare. FOTO. SCANPIX

Torsdag 18 november kl 08.33
Tiderna förändras.
När jag var liten skrev jag beundrarbrev till mina idoler.
Nu behöver man bara skapa ett konto på Twitter.
Bara att få tag på adresser till barndomshjältarna var ett detektivarbete i sig. Jag minns att tidningen Buster brukade berätta vilka adresser man kunde använda när man skulle skriva till sina idoler och det var framför allt där jag fick ovärderliga tips.
Jag minns att jag skrev brev till Ingemar Stenmark, Björn Borg och Kevin Keegan. Jag skrev förstås till Kiss också.
Störst av allt var att jag fick svar från Keegan. En signerad bild på honom. Jag förträngde alla tankar på att autografkorten producerades på löpande band. Jag ville verkligen tro att Keegan hade läst mitt brev. Jag och Keegan var mer eller mindre polare. Lyckan var total.
I dag behövs det inte skrivas några brev.
Stjärnorna är bara ett par klick bort. Jag pratar om sociala medier. Många stjärnor är väldigt aktiva på Twitter och fördelen med just Twitter är att vem som helst kan följa vem som helst. Via Twitter är det lika enkelt att skicka ett meddelande till Ozzy Osbourne som det är att skicka ett brev till polaren i grannbyn.
Rio Ferdinand i Manchester United är en av stjärnorna i den engelska fotbollens Premier League som är mycket aktiv på Twitter. Ryan Babel och Lucas Leiva i Liverpool är två andra. Numera har en av mina allra största hjältar, Liverpool-legendaren Kenny Dalglish, också börjat twittra. Jag följer honom naturligtvis.
Om sociala medier används på rätt sätt är de utan tvekan en stor tillgång för idrottsstjärnor och artister. Det hjälper definitivt till att stärka deras varumärken.
Fast Zlatan är Zlatan. Ibrahimovic nobbar både Twitter och Facebook.
Det finns visserligen en Zlatan Ibrahimovic på Facebook. Men det är ett falskt konto.
– Vet ni förresten att det är någon som skriver på Twitter i mitt namn? Jag har inte Twitter, jag har inte Facebook. Det är någon som håller på, säger Zlatan till Aftonbladet.
Varken Zlatan eller staben runt honom har dock agerat mot det fejkade Facebook-kontot.
– Nej, jag lägger fokus på rätt saker numera, säger han till tidningen.
Så Zlatan kan man inte följa. Åtminstone inte hittills.
Däremot följer jag med stor glädje många andra idrottare och artister på yttersta världsnivå.
Fast två av de intressantaste och roligaste twittrarna är ändå två lokala förmågor: Skellefteå AIK:s Johan Forsberg och komikern och skådespelaren Jonas Inde.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *