Jag förstår Röses ilska

Onsdag 15 december kl 09.20
Skådespelerskan Eva Röse är upprörd.
Jag förstår henne.
Anledningen till Röses irritation är den första sida som Aftonbladet Söndag hade i söndags.
Omslaget pryds av en stor bild på Röse. Under bilden på henne finns en rubrik till en artikel som inte har något med Röse att göra. Rubriken lyder: ”Jag säljer sex & njuter av det”.
Jag måste erkänna att jag hajade till när jag såg omslaget. Även om jag insåg att citatet inte var Röses var det ändå allt för lätt att koppla ihop citatet med bilden på henne.
– Jag anser att söndagsbilagan var ett smärre rekord i äcklig rubriksättning, säger Röse till dagensmedia.se.
I intervjun säger Röse att hon anser att hon tidigare har haft problem med kvällspressen. Därför hade hon nu fått löfte om att godkänna rubriker och även få ha insyn i både bilder och texten innan publiceringen.
– Därför känner jag mig ännu mer kränkt, besviken och jävligt förbannad, säger hon.
Jag har ingen insyn i Aftonbladets arbete, men jag har svårt att tänka mig att det är gjort så utstuderat så att man verkligen ska luras att tro att Röse säljer sex.
Snarare är det nog helt enkelt så att någon har gjort misstaget att inte tänka hela vägen i en stressig situation. Tyvärr händer det ibland i journalistikens värld och när det händer finns det alltid storrisk att det slår hårt mot dem som drabbas, i det här fallet Eva Röse.
Att det är som jag misstänker tyder också Aftonbladets förklaring på.
– Det blev väldigt olyckligt, det håller jag med om. Det är ett resultat av att vi har extremt tajta lämningar och även om det inte är en ursäkt är det en förklaring. Jag beklagar det som hänt och jag förstår Eva Röses reaktion, säger Erika Scott, redaktör för Aftonbladet Söndag till dagensmedia.se.

1 kommentarer

  1. Utstuderat kallar jag det !! För söndags bilagan kan det inte vara stress som orsak det och mänskliga faktorn.Men klart det det va planerat av dena tidning som fallerat hur många grader som helst till se och hör nivå !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *