500 000 till journalister

Onsdag 22 december kl 10.00
Stieg Larssons böcker fortsätter att dra in miljoner.
Nu skänker hans familj 500 000 kronor för att främja journalisters trygghet.
Stieg Larsson föddes som Karl Stig-Erland Larsson 15 augusti 1954 i Skelleftehamn. Han avled efter en hjärtinfarkt 9 november 2004.
Under sin levnadstid gjorde han sig känd som en journalist med ett starkt engagemang mot högerextremism. Han gav också ut boken Extremhögern tillsammans med Anna-Lena Lodenius 1991.
Men det var först efter sin död som han blev världskänd, detta tack vare de tre böckerna i Millenium-serien. Böckerna har sålt närmare 30 miljoner exemplar i 40 länder.
Nu har Stieg Larssons familj skänkt en halv miljon kronor till International news safety institute (INSI). INSI arbetar med att utbilda journalister i säkerhet i krigsdrabbade områden. Pengarna kommer nu att fördelas genom ett samarbete med Journalistförbundet.
– Vi är mycket glada över att familjen Larsson nu ger möjlighet för oss i Journalistförbundet att medverka till att pengar som kommer från Stiegs böcker, med journalistik som en huvudingrediens, kan bidra till att göra livet säkrare för journalister som arbetar i utsatta situationer, säger Arne König, Journalistförbundets vice ordförande till journalisten.se.
– Samarbetet med Journalistförbundet betyder mycket för oss och vi vet att det är något Stieg själv hade uppskattat, säger Stieg Larssons bror Joakim Larsson (bilden).
Det värmer att pengar skänks till ett så ädelt och viktigt syfte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *