Hot riktas mot vargjägare

En av de otäcka bilder som publiceras på Facebooksidan. Aktivisterna poserar bredvid en person som ska föreställa en död jägare.

Fredag 14 januari kl 07.55
Beväpnade män poserar vid en person som ska föreställa en blodig jägare.
Konflikten mellan vargjägare och jaktmotståndare är ytterst obehaglig.
I ett blogginlägg i onsdags skrev jag att det är svårt att förstå varghatet. Det håller jag fast vid, men det är viktigt att lägga till att det naturligtvis också är svårt att förstå hatet mot jägarna.
Ta bara bilden ni ser här ovan. Denna plus ett flertal andra liknande varianter har publicerats på Facebook av bland andra en rap-artist. På de maskerade personernas tröjor står det ”Die Wolf H8tr Die”. De poserar med vapen bredvid en liggande person, som poserar som en blodig och död jägare.
Rap-artisten har även uttalat sig i ett inslag i Sveriges Radio, som nu både har polisanmälts och anmälts till Granskningsnämnden för radio och TV. I det inslaget säger artisten, som även är vargaktivist, att han ska försöka stoppa vargjakten tillsammans med andra personer. Både Ekot och Radio Dalarna har sänt inslaget där han säger att ”Något ska hända”.
Om de osmakliga bilder han publicerat på Facebook säger han så här till Dalarnas Tidningar:
– Vi vill visa hur sjukt det är att posera vid en död varelse.
Trots att personerna på bilderna är beväpnade och att texterna på deras tröjor säger att varghatarna ska dö menar artisten att det inte handlar om ett mordhot.
– Det här har ett konstnärligt syfte. Vi kommer inte att vara beväpnade och detta är inget mordhot. Vi vill provocera. Jag vill gärna se arga ungdomar vakna till, säger artisten till Dalarnas Tidningar.
Det är väldigt svårt att tolka bilderna och budskapet som någonting annat än hot.
Det är tragiskt att inte vargdebatten kan föras på en anständig nivå.
Allt har tagit orimliga, osmakliga och otäcka proportioner.
Jag mår illa.
Trots det är det viktigt att publicera denna bild, för när man ser den förstår man verkligen hur allvarlig och djup denna konflikt är.
Jag hoppas att alla sansade vargjaktsförespråkare och – motståndare åtminstone går samman i denna fråga. Åsikterna får vara olika, men hoten och hatet måste bekämpas.

6 kommentarer

  1. Det är väl knappast så svårt att förstå att folk blir upprörda över jägarna. De anser sig själva ha rätten att bestämma vilka djur so skall ingå i Sveriges fauna. De baserar sina uttalanden på medeltida förställningar, feghet och hat. Inte alls konstigt att de möts av sådan här motpropaganda. Den som ger sig in i leken får leken tåla. De har sått hat och då får de räkna med att mötas av hat. Frågan är varför du Daniel varför du engagerar dig? Är inte det lite väl fritidsledaraktigt att alltid stå där i mitten och vifta ed fingret och säga ”det är aldrig ens fel att två träter”.

  2. Fenris som många andra varg förespråkare har fel i att det är jägarna som bestämmer vilka & vad som skall jagas/sjutas. Det är sveriges Riksdag & regering som tar dom besluten! Ta reda på fakta innan du/ni uttalar er. Gör om gör rätt!

  3. Sven-Å: Sluta prata om formaliteter. Snacket från stora delar av jägarkåren och varghatarna är att vargar inte skall finnas (annat än på djurpark). Machogubbarna är hundrädda tydligen.
    Sen har vi en borglig regering som inte kan stå emot varghatarlobbyn. Vart tror du att regeringen har fått denna idiotiska idè ifrån?
    Det tyngsta ansvaret på de som skjuter vargarna. Bara för att regeringen är en samling nötter behöver ju inte jägarna vara det också. Jag håller de som skjuter personligen ansvariga och skiter i vem som har beslutat vad. En jägare kan ju välja att avstå från att skjuta. Eller hur?
    Grundläggande fakta i frågan är att det finns en massa människor med medeltida föreställningar som uppenbarligen får sin vilja fram. Detta på bekostnad av en utsatt art.

    För övrigt är vargförespråkare ett ord och inte två. Ja jag är förespråkare för att djur skall få finnas i skogen och att irrationella saker som rädsla inte skall få styra svensk miljöpolitik.

  4. Se vilken bra marknadsföring av vargälskarna. tidningsfolket vill ha blod Ingen ”tönt” med plakat hade fått nån respons alls !Till och med du Daniel är i fällan om vad som säljer. Det var bara att se skavlans första avsnitt nu ! Kommentaren som Stoltenberg gav !! En person gav mer röst än 60 som vart avvisade men ingen notis om det Det säger allt om journalistiken nuförtiden Dem vill ha det smaskiga och inte sanna historier !!

  5. Varghatet kommer från kristendomen. Så se till att rädda vargen för snart har vi inga kvar. Vi människor är ju rädda för allt som vi inte kan kontrollera och detta beteende kommer just från kristendomen som finns kvar som en parasit i våra sinnen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *