Polisens märkliga publicering

Måndag 17 januari kl 16.10
Skräcken för nya attentat är ständigt närvarande.
Fråga bara polisen i Norrköping.
Jag är en sådan som i tid och otid följer polisens rapportering på sina hemsidor. Inte minst polisen i Västerbotten brukar ofta vara duktig på att via sin hemsida rapportera om relevanta och intressanta händelser.
Vissa händelser som publiceras känns inte fullt lika relevanta.
Klockan 14.20 12 januari i år lade polisen i Norrköping ut en minst sagt annorlunda händelse på sin hemsida.
Det handlar om en kontroll av en person ”av utländsk härkomst”. En väktare hade sett denne man utföra någon form av böneceremoni innan han klev på en buss vid Hageby Centrum.
Mystiskt, ansåg både väktaren och polisen.
Polisen skriver att den tog det säkra före det osäkra med anledning av bombdramat i Stockholm och ”lade ner en hel del resurser på att lokalisera den aktuella mannen”.
Han hittades till slut av en polispatrull.
Kontrollen av honom var utan anmärkning.
Denna publicering på polisens webb är intressant. Den visar tydligt vilken skräck och misstänksamhet mot invandrare som finns efter den självmordsbomb som briserade i Stockholm.
Men den allra mest intressanta frågan är förstås varför det hela ens publicerades av polisen?
Förmodligen vill polisen visa allmänheten att den har koll och att den är vaksam mot mystiska personer ”av utländsk härkomst”.
I den viljan glömmer polisen att den i det här fallet enbart framstår som komiska och smygrasistiska versioner av konstapel Kling och Klang på hemligt uppdrag.

3 kommentarer

  1. Tydligt att den utländske mannen saknade insikt vad som skett i Stockholm. När det händer traumatiska saker så undviker man såklart att väcka uppmärksamhet runt det. Gäller oavsett du är svensk eller av utländska härkomst

  2. När rasister tog den svenska flaggan som gisslan undvek vanliga stolta svenskar att bära eller vifta med den. Denna sjuka företeleelse finns fortfarande i vårat samhälle, varför skulle inte den muslimske mannen kunna undvika att be och uppföra sig underligt just innan han klev på en buss?? Om detta är så fel, varför har inte tidningsfolk skrivit om hur vi behandlar våran egen flagga, det har trots allt pågått i snart 10 år. bedrövligt Nordström

  3. Det är nog bara PK journalister som tycker att polisen har gjort fel,till och med du måste inse att samhället är totalt förändrat till det sämre,du ska vara glad att dom inte går ut och berättar om vardagens små ”förtretligheter”för då finge du nog aldrig gå hem från ”jobbet”då skulle pennorna gå varma över den ”dumma elaka Polisen”.Att vara Polis i detta land som enligt vissa inte finns måste vara Världens svåraste jobb.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *